Willen jij en je huidige partner een scheidingsconvenant opstellen omdat jullie willen gaan scheiden? Hello Mediation helpt jullie daar dan graag aan. Naast scheidingsmediation bieden wij ook hulp bij het opstellen van een scheidingsconvenant. Wanneer jullie gaan scheiden, dienen er afspraken gemaakt te worden over bijvoorbeeld de gezamenlijke woning, het geld, de inboedel, het pensioen en de kinderen. Al deze afspraken worden vastgelegd in het zogeheten scheidingsconvenant die we opstellen. Het is dus een schriftelijke overeenkomst tussen jou en je partner. Wij zorgen dat er ruimte is voor goed overleg war op een volwassen en respectvolle manier verloopt. Zo ontstaan er afspraken waar beiden partijen zich zo goed mogelijk bij voelen.

Een scheidingsconvenant opstellen voor helderheid

Een scheiding is al lastig genoeg. Je krijgt wellicht te maken met een tal van (nieuwe) emoties en gevoelens die niet plezierig zijn. Denk aan verwarring, verdriet, boosheid, angst of teleurstelling. Jullie zijn ooit getrouwd met de gedachten dat dit voor altijd zou zijn, het is dan ook altijd jammer om te zien dat dit niet het geval is. Naast alle emoties, dient er ook een hoop geregeld te worden. Denk aan zaken als wat er met jullie woning en inboedel gaat gebeuren. Of wellicht beschikken jullie over een gezamenlijke regeling? Wie weet hebben jullie wel kinderen? Ook voor hen is een scheiding lastig, zij mogen hier zo min mogelijk last van ondervinden! Jullie doen er dan ook beiden goed aan om op papier overzichtelijke en duidelijke afspraken te maken. Dit geeft helderheid en duidelijkheid, maar dient ook als houvast wanneer een van de twee de afspraken vergeet of niet na wilt komen. Als jullie een scheidingsconvenant opstellen dekken jullie jezelf als het ware in. Hello Mediation staat jullie bij tijdens het opstellen van de convenant bij de scheiding. Met onze mediation zorgen jullie voor een voorspoedige scheiding, dat jullie alles eerlijk met elkaar kunnen delen en dat er altijd ruimte is om jullie gevoel en emotie te kunnen uiten. Misverstanden en verkeerde interpretaties worden middels onze mediation zo veel mogelijk voorkomen, wat weer terug te zien is in de scheidingsconvenant die we opstellen. Waar jullie ooit zijn getrouwd met het idee van een toekomst samen, vormt een scheidingsconvenant de basis voor jullie toekomst ná de scheiding. Misschien niet de meest gewenste situatie, maar gezien de omstandigheden vaak wel de juiste.

Over ons

Hello Mediation is gespecialiseerd in het begeleiden van het gesprek tussen jou en je partner wanneer jullie willen gaan scheiden. Op een nette, rustige en respectvolle manier zorgen wij ervoor dat er ruimte is voor een dialoog in plaats van een gevecht. Samenwerking tussen jullie beiden staat centraal; eigenlijk net als in een huwelijk. Naast dat jullie hiermee het heft in eigen handen houden, besparen jullie ook op kosten. In plaats van dat ieder een eigen advocaat inschakelt, krijgen jullie samen één mediator. Hij of zij gaat doelgericht en efficiënt te werk. Alle afspraken die worden gemaakt tijdens de mediation worden door een jurist vastgelegd en verwerkt tot een rechtsgeldig document; bijvoorbeeld de scheidingsconvenant die we opstellen. Op de hulp van Hello Mediation kunnen jullie rekenen!

Contact opnemen Kostenindicatie aanvragen