Zakelijk of persoonlijk conflict?

Waar wij voor staan

Missie
Hello Mediation is opgericht in 2016 met als missie om partijen die uit hun conflictsituatie willen van A tot Z te begeleiden bij de afwikkeling van hun conflict.
Juiste begeleiding
In onmin met elkaar leven betekent voor alle betrokkenen verlies. Met de juiste begeleiding en oog voor zowel het emotionele als zakelijke aspect vinden we samen de juiste oplossing voor jullie situatie.
Beperkte kosten
​Een conflictsituatie kost geld. Hello mediation stelt jullie in staat het heft in eigen hand te houden zodat de kosten beperkt kunnen blijven. Samen één mediator (in plaats van ieder een advocaat), die jullie doelgericht en efficiënt ondersteunt tot een uitvoerbare oplossing.
Samenwerking
Hello Mediation creëert ruimte om jullie belangen te onderzoeken en te zoeken naar oplossingen die aan alle belangen “recht” doet. Samen streven we er naar om afspraken te maken waar iedereen bij wint, ondanks de soms moeilijke verstandhoudingen. Met veel liefde en inzet werken wij op persoonlijke en doortastende manier aan het helpen oplossen van conflicten. In overleg in plaats van via de rechter.

Aandacht voor het praktische, zakelijke en emotionele

Irene Zonneveld

Mijn naam is Irene Zonneveld, jurist en MfN registermediator, gespecialiseerd in familiemediation en arbeidsmediation. Ik ben moeder van een groot gezin en in mijn vrije tijd een fanatiek hardloopster en sporttrainer. Mijn achtergrond is een rechtenstudie met specialisatie personen- en familierecht en arbeidsrecht. Ik heb veel ervaring op het gebied van arbeidsrecht en personen- en familierecht en hecht waarde aan een oplossing die alle betrokkenen recht doet. Een respectvolle afsluiting betekent in mijn ogen een nieuw begin.

Waarom mediation?

Ik ben gegrepen door het vak mediation omdat het een relatief snelle oplossing biedt om na een conflictsituatie door te kunnen en het leven weer op te pakken. In onmin leven is al erg genoeg. Er gebeurt emotioneel heel veel met je, je leven staat op zijn kop, er komt heel veel op je af. De mediator helpt om het zicht scherp te houden zodat er afspraken komen die de levens van betrokkenen weer richting geven.

Het is mijn overtuiging dat je samen zelf (zonder tussenkomst van een rechter) het beste kunt beslissen wat de oplossing is voor het probleem dat je samen hebt. Samen de verantwoordelijkheid en regie nemen om de situatie waarin je bent ‘beland’ op te lossen en de impact én kosten! die een rechtszaak met zich meebrengt te vermijden.

Mijn denkwijze

Het begint met inzien dat je een gezamenlijk probleem hebt en dat er een oplossing moet worden gevonden om samen door te kunnen in een nieuwe vorm. Bovendien denk ik dat je het direct aan moet pakken, laat er geen tijd overheen gaan. Dit voorkomt dat er verharding optreedt omdat je ieder apart een proces doormaakt. Voor goede lange termijn afspraken is het van belang dat je gezamenlijk door het afwikkelingsproces (mediation) gaat.

Als er kinderen bij betrokken zijn wordt het belang om ‘samen door te kunnen’ nog groter. Als ouders en opvoeders blijf je met elkaar verbonden. Om het contact soepel te laten lopen is het belangrijk om duidelijke afspraken te maken over de zorg, omgang en opvoeding van jullie kind/kinderen in een ouderschapsplan.

Willen jullie naar de oplossing? Neem contact op.