Gaan jullie uit elkaar en willen jullie dit op een goede manier aanpakken, met behulp van een mediator voor een echtscheiding? Hello Mediation helpt jullie graag verder om het op een efficiënte, respectvolle en eerlijke wijze te doen. Hierbij is uiteraard altijd oog voor het gemeenschappelijk belang. Alle afspraken worden gemaakt, zowel over materiële als immateriële zaken. Bovendien voorkom je hiermee hoge kosten die een rechtszaak met zich mee brengt. Alle gemaakte afspraken werken we voor jullie uit in een rechtsgeldig convenant. Op deze manier zorgen we ervoor dat alles op een zo goed mogelijke manier wordt geregeld, waarbij altijd oog is voor beide partijen.

Echtscheidingsconvenant

Wanneer je gaat scheiden wordt een echtscheidingsconvenant opgesteld. Dit is een schriftelijke overeenkomst tussen jou en je partner. Alle afspraken die te maken hebben met de echtscheiding staan hierin. Hierbij kun je denken aan afspraken over jullie inboedel, de woning, het pensioen, eventuele alimentatie en meer.

Ouderschapsplan

Als jullie minderjarige kinderen hebben, wordt een ouderschapsplan meegenomen in het convenant. Het doel van dit plan is om de ouders bewust te maken van de consequenties die de scheiding met zich mee brengt. Daarnaast verplicht het ouders tot het maken van goede afspraken wat betreft het kind/de kinderen. Niet alleen voor nu, maar ook vooral voor in de toekomst.

Wij willen scheiden… En nu?

Wanneer jullie willen scheiden, hoeft dit zeker niet direct te betekenen dat jullie totaal niet meer met elkaar kunnen praten. Het is van belang om te blijven praten in deze periode. Vooral wanneer er kinderen bij betrokken zijn. Toch hebben jullie niet ‘zomaar’ besloten om te scheiden. Een mediator zorgt ervoor dat je eerlijk alles kunt delen met elkaar en dat er altijd ruimte is voor de gevoelens en mening van de ander. Samen bespreken we wat de beste oplossingen zijn. Wanneer je een mediator inzet bij een scheiding is er minder mogelijkheid tot misverstanden en verkeerde interpretaties. Scheiden in Alkmaar en omgeving? Kies voor Hello Mediation en zorg voor een voorspoedige scheiding.

Mediation zorgt ervoor dat:

  • Een fatsoenlijke relatie wordt behouden met ex-partner;
  • Jullie de oplossing in eigen handen hebben en houden;
  • De scheiding sneller en goedkoper verloopt;
  • Er ruimte is voor elkaars mening;

Een afspraak maken

Ben je op zoek naar een mediator voor bij een echtscheiding? Een bemiddelaar bij jullie echtscheiding? Of wil je een ouderschapsplan op laten stellen? Hello Mediation staat voor je klaar om je verder te helpen en ervoor te zorgen dat alles goed wordt geregeld! Wij zijn gespecialiseerd in het begeleiden van gesprekken tussen partners die een verbintenis aangaan of willen verbreken. Dit geldt zowel voor zakelijke als persoonlijke conflicten. Indien je een afspraak wilt plannen of vragen hebt, kun je altijd contact met ons op te nemen. Graag helpen we je verder!

Contact opnemen Kostenindicatie aanvragen